Diese Seite unterstützt deinen Browser nur begrenzt. Wir empfehlen dir, zu Edge, Chrome, Safari oder Firefox zu wechseln.
Herzlichen Glückwunsch! Deine Bestellung ist für den kostenlosen Versand qualifiziert. Sie sind €200 Weg vom kostenlosen Versand.

Hoe en waarom schoenspanners gebruiken?

Hoe en waarom schoenspanners gebruiken?

 

Als er één regel is die wij mee willen geven rondom het onderhoud van jouw schoenen, dan is het wel het gebruiken van een paar schoenspanners. Door ze slechts één enkele keer per dag te gebruiken, verleng je de levensduur van je leren schoenen aanzienlijk. Schoenspanners zijn absoluut noodzakelijk om je schoenen in de allerbeste conditie te houden.

 

Het belangrijkste wanneer je een schoenspanner gebruikt, is dat je de schoenspanner binnen een uur na het uitdoen van de schoenen gebruikt. Het is het makkelijkst om de houten schoenspanners onmiddelijk na het uitdoen van schoenen erin te steken. 

 

Onze voeten produceren warmte en zweet gedurende de dag, het leer en de voering zullen dat vocht absorberen waardoor het leer kan gaan barsten. Er kan een geur ontstaan en het leer kan wegbranden. Dit alles verkort de levensduur van de schoenen. Schoenspanners helpen bij het tegen gaan van deze elementen zodat de schoenen en het leer langer mooi blijven.

Houten schoenspanners gebruiken

Houten schoenspanner voeren vocht af, voorkomen geurtjes en houden de schoenen in vorm zodat ze goed drogen en er geen kreuken ontstaan. Schoenen kunnen 24 uur nodig hebben om volledig te drogen voordat ze weer gedragen worden. Wij adviseren daarom dat je schoenen door de weeks afwisselt. Ookal zijn het je favoriete schoenen, probeer ze soms een dagje rust te geven en te voorkomen dat je ze veel dagen achter elkaar draagt. De ideale rotatie van schoenen is één paar aan je voeten, één paar met schoenspanners en de rest in hun doos.

 

Hier is een kleine tip: schoenspanners maken het poetsen van je schoenen ook veel gemakkelijker door als een extra paar handen te fungeren en je schoenen in vorm te houden terwijl je poetst en borstelt. 

Schoenspanners kopen

Trakteer jezelf, en je schoenen, op een nieuw paar houten schoenspanners en kies voor onze op maat gemaakte cederhouten schoenspanners. De vorm is namelijk volledig gebaseerd op onze leesten. Dit zorgt ervoor dat de schoenspanner perfect past en jouw schoenen altijd hun originele vorm behouden. Zo houd je je schoenen net zo fris als de dag dat je ze meenam!